تفاوت کارباپول و کربومر

  1. خانه
  2. »
  3. مقالات مفید
  4. »
  5. تفاوت کارباپول و کربومر
تفاوت کارباپول و کربومر

فهرست مطالب

به طور کلی کربومر همان کارباپول است که فرمول شیمیایی آن (C3H4O2) می‌باشد. و شکل ظاهری آن به صورت مایعی سفید رنگ متمایل به آبی می‌باشد. اما کارباپول یک پلیمر اسید پلی اکریلیک به صورت یک پودر سفید رنگ است. از کرموبر استفاده زیادی در صنعت پزشکی و دارویی و همچنین آرایشی می‌شود. پودر کربومر یا کربومر پودری یک بهبود دهنده رئولوژیک بسیار کارآمد با قابلیت ویسکوزیته بالا است و از این رو برای تهیه ژل‌های شفاف و درخشان یا ژل‌ها و کرم‌های هیدروالکلی بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

کارباپول چیست؟

کارباپول (Carbopol) یک پلیمر محلول در آب است که به دلیل خاصیت امولسیون کنندگی، تعلیق، تثبیت‌کننده و غلیظ‌کننده آن ارزش دارد. این یک ماده غلیظ‌کننده کلیدی است که به طور گسترده در طیف وسیعی از صنایع، از داروسازی تا لوازم آرایشی، در ساخت ژل، کرم و لوسیون استفاده می‌شود. در صنعت آرایشی و بهداشتی از کاربوپل به عنوان غلیظ‌کننده در لوسیون‌ها، کرم‌ها و ژل‌ها استفاده می‌شود. همچنین برای تثبیت، تعلیق و کنترل انتشار محصولات دارویی استفاده می‌شود. در غلظت‌های پایین، سوسپانسیون‌ها به راحتی با احساس لغزنده روان می‌شوند.

کربومر چیست؟

تفاوت کارباپول و کربومر

کربومر با فرمول شیمیایی (C3H4O2) یک مایعی بی‌رنگ و متمایل به آبی است. و در انواع مختلف و برای مصرف در پزشکی کاربرد زیادی دارد. همچنین کربومر به عنوان قوام دهنده به کنترل ویسکوزیته و غلظت مواد آرایشی کمک می‌کنند. عملکرد ژل کربومر به گونه‌ای است که، برای انتشار و تعلیق مواد جامد نامحلول در مایع مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین از جدا شدن روغن و بخش‌های مختلف یک مایع محلول جلوگیری می‌کنند. این پودر به صورت پودر کرکی سفید است اما در صنایع آرایشی و بهداشتی به صورت ژل یا مایع استفاده می‌شود. علاوه بر این، انواع مختلفی وجود دارد به نام‌های Carbomer ۹۴۰، Carbomer ۹۸۰، Carbomer ۹۷۴p، Carbomer ۹۳۴ و Carbomer ۹۳۴p

انواع کربومر

  • کربومر ۹۳۴ (Carbomer ۹۳۴ P) = مناسب برای دارو‌های خوراکی
  • کربومر ۹۴۰ (Carbomer ۹۴۰ GE) = مناسب برای دارو‌های خارجی
  • کربومر۹۴۱ (Carbomer ۹۴۱ GE) = که P نماد درجه خوراکی و GE نماد درجه پزشکی می‌باشد.

pH کارباپول چقدر است؟

تفاوت کارباپول و کربومر

به طور کلی (3.3-2.7)pH  برای کارباپول تعریف شده است، که برای دستیابی به حداکثر ویسکوزیته، پلیمر‌های Carbopol باید خنثی شوند. هنگامی که یک خنثی‌کننده به پراکندگی اضافه می‌شود، به تدریج ضخیم شدن رخ می‌دهد. حداکثر ویسکوزیته معمولاً در pH (7.0-6.0) به دست می‌آید. ویسکوزیته پلیمر‌های Carbopol در pH 9.0 و بالاتر شروع به کاهش می‌کند.

pH کربومر چقدر است؟

در کربومر PH معمولاً بسته به غلظت و پراکندگی آبی کربومر دارای (3.3 تا 2.8)pH  است. هر چه غلظت پلیمر در پراکندگی بیشتر باشد، به دلیل افزایش گروه‌های کربوکسیل، pH کمتر می‌شود.

ویژگی‌های منحصر به فرد کارباپول‌ها و کربومر‌ها

  • جریان کوتاه
  • ویسکوزیته بالا
  • ظرفیت معلق بودن بالا
  • عامل ضخیم‌کننده
  • شفافیت زیاد
  • قابلیت پراکنده شدن زیاد
  • قابل حل بودن در چربی‌ها
  • توانایی جذب بالا و نگه داشتن آب (تا ۱۰۰۰ برابر حجم اولیه خود)
  • عملکرد نسبتاً مشابه با پلیمر‌های Carbopol Ultrez ۱۰ و Carbopol Ultrez ۲۱
  • عامل نرم‌کننده و ایجاد بافت لطیف در محصولات آرایشی و بهداشتی

ترکیب کاربوپل چیست؟

Carbopol ۹۳۴ با آلیل ساکارز متصل شده و در بنزن پلیمریزه شده است. Carbopol ۷۱، ۹۷۱، و ۹۷۴ با آلیل پنتا اریتریتول به صورت متقاطع و در‌اتیل استات پلیمریزه می‌شوند. پلیمر‌های کربومر حاوی ۵۶% تا ۶۸% گروه کربوکسیلیک اسید (COOH) و ۰. ۷۵% تا ۲% از عوامل اتصال عرضی هستند.

کاربرد Carbopol ۹۴۰ چیست؟

Carbopol یک پلیمر اکریلیک است. Carbopol غیر سمی و غیر تحریک‌کننده است به طوری که برای آماده‌سازی ژل مناسب است. Carbopol ۹۴۰ اغلب به عنوان یک عامل ژل‌کننده در آماده‌سازی ژل استفاده می‌شود. غلظت carbopol ۹۴۰ به عنوان یک عامل ژل‌کننده باید مورد توجه قرار گیرد تا یک آماده‌سازی ژل خوب به دست آید.

کاربوپل از چه چیزی ساخته شده است؟

کارباپول یا (پلی اکریلیک اسید)، اسید‌های مصنوعی با وزن مولکولی بالا هستند که با آلیل ساکارز یا آلیل پنتا اریتریتول پیوند خورده‌اند و حاوی بین ۵۶ تا ۶۸ درصد وزنی بر وزن گروه‌های کربوکسیلیک اسید هستند.

کاربرد Carbopol چیست؟

کارباپول‌ها نیز مانند کاربومر در انواع مختلف در بازار موجود هستند و برای کاربرد‌های مختلف در محصولات دارویی و پزشکی، به عنوان اصلاح‌کننده‌های رئولوژی، چسباننده‌های قرص، تثبیت‌کننده‌های تعلیق، پلیمر‌های با رهش طولانی، کمک‌های چسبنده مخاطی، و تقویت‌کننده‌های فراهمی زیستی مورد استفاده قرار می‌گیرند، به دلیل تطبیق‌پذیری و سهولت استفاده به عنوان مواد جانبی دارویی شناخته شده‌اند.

کاربرد کربومر چیست؟

کاربرد

  • استفاده در مواد خام آرایشی و بهداشتی
  • استفاده از آن در ژل و کرم‌های موضعی
  • تولید لوسیون، خمیر دندان، مواد پاک‌کننده دندان مصنوعی، شامپو‌ها
  • در تولید مایعات ضد عفونی‌کننده
  • به عنوان تثبیت‌کننده جامدات معلق در مایعات و جلوگیری از دو فازی شدن محصول
  • به عنوان تغلیظ‌کننده و عامل پایداری امولسیون‌ها
  • در توزیع و تعلیق مواد جامد غیرحلالی و نامحلول در مایع
  • به عنوان تثبیت‌کننده در حفظ امولسیون‌ها
  • در محصولات و کالا‌های دندانپزشکی
  • به عنوان جاذب برای تولید مواد شوینده و عامل پخش‌کننده
  • استفاده در فرمولاسیون محصولات خانگی از جمله کف شوی‌ها
  • استفاده از پلی اکریلیک اسید و مشتقات آن در پوشک‌های یکبار مصرف

همچنین یکی از محصولاتی که با کربومر ساخته می‌شود، ژل چشم اسکوالان پپتید بایوسانس است. فواید آبرسانی و ضد پیری اسکوالان و پپتید‌ها از خاصیت این ژل معجزه‌آسا می‌باشد. اگر یک قوام ژل مانند را برای کمک به آبرسانی به پوست خود ترجیح می‌دهید، به قدرت‌های شفابخش آلوئه ورا در ژل تسکین دهنده آلوئه ورا دقت کنید. آلوئه ورا فواید بالقوه زیادی برای بهبود پوست دارد، مانند کاهش آکنه‌های التهابی و آبرسانی به پوست، و می‌تواند همچنین به نگرانی‌های مو مانند شوره سر کمک می‌کند وقتی روی پوست سر اعمال می‌شود.

آیا کربومر‌ها در آب محلول هستند؟ کارباپول چطور؟

همان طور که می‌دانید، کارباپول‌ها نیز همانند کربومر‌ها در آب محلول هستند. پس از خنثی‌سازی، آن‌ها در‌اتانول ۹۵٪ و گلیسیرین محلول هستند. هنگامی که کربومر‌ها در آب پراکنده می‌شوند، یک محلول کلوئیدی اسیدی با ویسکوزیته کم تشکیل می‌شود که با افزودن یک ماده قلیایی مانند ترولامین، غلیظ می‌شود. همچنین ph کربومر  بسته به غلظت و پراکندگی آبی کربومر دارای pH (2.8-3.3)است. هر چه غلظت پلیمر در پراکندگی بیشتر باشد، به دلیل افزایش گروه‌های کربوکسیل (-COOH) pH کمتر می‌شود.

نتیجه‌گیری

با توجه به آنچه در این مقاله گفته شد، تنها تفاوت کارباپول و کربومر در نوع پودری و ژله‌ای آن است. به طور کلی کربومر، همان کارباپول است که یک پلیمر اسید پلی اکریلیک است. کربومر به دلیل توانایی ویسکوزیته بالا برای تهیه ژل‌های شفاف و کرم‌های هیدروالکلی به کار برده می‌شود. همچنین کربومر دارای ویژگی‌های زیادی چون تثبیت کنندگی، غیرقطره‌ای بودن، شفاف‌کننده، توانایی تعلیق بالا در ژل‌های مو و … است. همچنین کربومر پودری باعث غلظت و تثبیت و پایداری ترکیبات الکل می‌شود. این فرمولاسیون باعث حفظ رطوبت در محصولات پوست و مو می‌شود. کربومر با وزن مولکولی بالا به عنوان ماده غلظت دهنده، پراکنده ساز، تعلیق ساز و امولسیون‌کننده در دارو‌ها و مواد آرایشی استفاده می‌شود. پودر کربومر به صورت پودرسفید رنگ کرکی در بازار موجود است. کربومر پودری دارای توانایی جذب، نگهداری آب و تورم تا چندین برابر حجم اصلی خود می‌باشد.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
Telegram
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
پرفروش‌ترین محصولات
کاربردی و مفید
از آخرین اخبار مطلع شوید...
ارسال اخبار بصورت هفتگی

اخبار مربوط به جدیدترین محصولات ، اخبار صنعت و مقالات جذاب و خواندنی