5 کاربرد امولسیفایر در لوازم آرایشی

  1. خانه
  2. »
  3. مقالات مفید
  4. »
  5. 5 کاربرد امولسیفایر در لوازم آرایشی
5 کاربرد امولسیفایر

فهرست مطالب

شاید برای اکثر ما جالب باشد، که بدانیم چرا مخلوط آب وروغن در هم حل نمی‌شوند. و روغن روی آب می‌ایستد. از آنجایی که آب و روغن معمولاً با هم مخلوط نمی‌شوند، به یک ترکیبی نیاز داریم که باعث همگن‌سازی این دو محلول در برخی محصولات غذایی و آرایشی شوند، این ترکیب جادویی امولسیفایر(emulsifier) است.

امولسیفایر‌ها یک ماده شیمیایی هستند که به ترکیب این دو ماده(آب و روغن) در انواع مواد اولیه غذایی و مواد اولیه آرایشی کمک می‌کنند. همچنین امولسیفایر‌ها به طور سنتی از منابع گیاهی و حیوانی تهیه می‌شوند، و به ایجاد یک مخلوطی همگن و یکدست کمک می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

امولسیفایر چیست؟

همان طور که در شیمی خواندیم، امولسیون در بیشتر ترکیباتی که ناهمگن هستند و فقط در شرایط خاصی مخلوط می‌شوند استفاده می‌شود. مانند ترکیب آب و روغن. به طور کامل‌تر، امولسیون مخلوطی از دو یا چند مایع است که معمولاً قابل اختلاط نیستند، اما در شرایط خاص مخلوط می‌شوند. معمولاً با استفاده از موادی که به مخلوط شدن آن‌ها کمک می‌کند، که به این مواد امولسیفایر می‌گویند.

کاربرد امولسیفایر

در یک امولسیون، یک مایع در دیگری پراکنده می‌شود. و مخلوطی همگن و یکدست به دست می‌آید. امولسیفایر‌ها معمولاً به دو صورت طبیعی و مصنوعی وجود دارند. که از امواسیفایر‌ها در مواد غذایی مانند: سس مایونز، بستنی، شکلات، کره بادان زمینی، خامه و… استفاده می‌شود. همچنین در انواع لوازم آرایشی و بهداشتی نیز استفاده می‌شود.

تفاوت امولسیفایر و سورفکتانت

به طور کلی سورفکتانت، امولسیفایر و مواد شوینده همگی مشابه هم هستنند و نام‌هایی هستند که به جای یکدیگر استفاده می‌شوند. اما یک تفاوت کوچک با یکدیگر دارند. سورفکتانتها گسترده‌ترین دسته هستند و امولسیفایر و مواد شوینده‌ها نیز سورفکتانت به شمار می‌آیند.

بیشتر بخوانید: آیا با مواد شیمیایی حساس به نور آشنایی دارید؟

این ترکیبات دارای یک سر آب دوست و یک سر آب گریزند، از این رو آن‌ها را (آمی فیل) نیز مینامند. این ترکیبات در سطح مشترک بین آب و روغن جذب می‌شوند و کشش سطحی را کاهش می‌دهند. امولسیفایر، نیز یک سورفکتانت است که امولسیون‌ها را تثبیت می‌کند. این ترکیبات قطرات داخل یک امولسیون را می‌پوشانند و از به هم پیوستن یا ادغام شدن آن‌ها جلوگیری می‌کنند.

همچنین برای ایجاد یک امولسیون، معمولاً از یک امولسیفایر استفاده می‌کنند. امولسیفایر‌ها، ترکیباتی را که با یکدیگر مخلوط نمی‌شوند را با یکدیگر مخلوط کرده و نگه می‌دارند. امولسیفایر‌ها دارای سر آب دوست و سر چربی دوست هستند. سر آبدوست به فاز آب وسر چربی دوست به فاز روغن امولسیون می‌چسبد. این ترکیبات خود را روی سطح مشترک روغن و آب یا هوا و آب قرار می‌دهند و با کاهش کشش سطحی، اثر تثبیت‌کننده‌ای روی امولسیون دارند. این مواد یک کلاس بزرگ از ترکیبات آلی هستند که خواص آن‌ها بسیار خاص است. و با کاربرد بسیار انعطاف‌پذیر، گسترده، ارزش علمی و اهمیت بالایی دارند.

انواع امولسیفایر در لوازم آرایشی چیست؟

دو نوع امولسیون وجود دارد:

  • آب در روغن W/O
  • روغن در آب O/W
کاربرد امولسیفایر

۱-آب در روغن W/O

در این امولسیون روغن آب را احاطه کرده و روغن ابتدا پوست را لمس می‌کند. میزان چرب بودن بستگی به فرمول آن دارد، که همه آن‌ها جذب پوست می‌شوند. این امولسیون اغلب با انتخاب روغن، موم زنبور عسل، بوراکس و آب ساخته می‌شود. اگر به درستی انجام شود، چربی کمی خواهید داشت.

۲-روغن در آب O/W

این امولسیون روغن را با آب احاطه کرده است. این روش باعث ایجاد کرم و لوسیون‌هایی می‌شود که احساس مرطوب بودن، چربی کمتری می‌کنند. هنگامی که جذب پوست می‌شود، باقی‌مانده‌های روغنی بسیار اندک است. شما به احتمال زیاد از یک موم امولسیون‌کننده برای این امولسیون استفاده خواهید کرد.

کاربرد امولسیفایر‌ها در لوازم آرایشی چیست؟

از آنجایی که آب و روغن با هم مخلوط نمی‌شوند، امولسیفایر‌های موجود در لوازم آرایشی به ایجاد مخلوطی همگن از هر دو کمک می‌کنند. امولسیفایر‌های موجود در لوازم آرایشی، امولسیون را تثبیت می‌کنند و بر قوام فرمولاسیون تأثیر می‌گذارند. اکثر محصولات آرایشی و بهداشتی از امولسیفایر‌ها در فرمولاسیون خود مانند: کرم‌ها استفاده می‌کنند.

کاربرد امولسیفایر‌ها در لوازم آرایشی چیست؟

نمونه‌هایی از امولسیون‌ها در لوازم آرایشی چیست؟

آیا تا به حال به این موضوع توجه کرده‌اید که نقش امولسیون در لوازم آرایشی چیست؟ و در چند درصد از لوازم آرایشی از امواسیون استفاده می‌شود؟ پاسخ seplo به سؤال شما اینست که ۹۰% محصولات آرایشی به صورت امولسیون تولید می‌شوند. مانند انواع کرم‌ها، ژل‌ها، اسکراب‌ها، ماسک‌ها و… اگرچه کاربرد آن‌ها بسیار متفاوت است، اما پایه آن‌ها بسیار شبیه است. در درجه اول مخلوطی از آب و چربی‌ها (لیپید‌ها، روغن‌ها) است.

۱-نقش امولسیفایر‌ها در مو و زیبایی

در محصولات آرایشی و بهداشتی، امولسیفایر‌ها به عنوان کمکی برای ترکیب مایعاتی که قابل مخلوط شدن را ندارند، از یک امولسیون استفاده می‌شوند. ساختار مولکولی ویژه امولسیفایر‌ها کشش سطحی بین اجزای آب دوست و چربی دوست را کاهش می‌دهد و در نتیجه باعث ایجاد مخلوط‌های ریز پراکنده می‌شود.

۲-نقش امولسیفایر‌ها در مراقبت از پوست

امواسیفایر‌ها کاربرد‌های مختلفی در انواع لوازم آرایشی و بهداشتی دارند.  که یکی از این کاربردها مراقبت از پوست می باشد. چه کرم مرطوب‌کننده باشد و چه ضد آفتاب، امولسیفایر‌ها یک عنصر حیاتی در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست هستند. آن‌ها برای نگه داشتن مخلوط مواد در کنار هم کار می‌کنند و در عین حال واکنشی را بین محصول و پوست کاربر آغاز می‌کنند. دو عملکرد اصلی محصولات ایجاد شده از امولسیون آن‌هایی هستند که برای مرطوب کردن، تغذیه و محافظت از پوست استفاده می‌شوند.

۳-امولسیفایر‌ها در صنایع دارویی و آرایشی

انواع مختلفی از امولسیفایر‌ها در داروسازی برای تهیه امولسیون‌هایی مانند کرم، بالم لب و پماد استفاده می‌شود. این محصولات معمولاً از یک جزء اصلی مانند آب تشکیل شده‌اند، که یک ماده شیمیایی با خواص دارویی به آن اضافه می‌شود. این امولسیون با افزودن امولسیفایر برای جلوگیری از جدا شدن و افزایش ماندگاری محصول تثبیت می‌شود.

۴- نقش امولسیفایر‌ها در انواع لوسیون‌های بدن و شامپو

شاید برای ما سورفکتانت‌ها بیشتر از امولسیفایر‌ها شناخته شده باشند. علت اینست، که مواد شوینده نوعی سورفکتانت به شمار می آیند، به این معنا که یک شوینده یک محلول پاک‌کننده (برای صورت و بدن،آشپزخانه یا توالت) است، که حاوی سورفکتانت می باشد. این همان ترکیبی است که مواد شوینده و صابون را در پاکسازی خاک و چربی از پوست مؤثر می‌کند. سورفکتانتها به جذب آب به پوست ما نیزکمک می‌کنند.

۵- نقش امولسیفایر در عطر

نقش امولسیفایر در عطر

به طور کلی اجزاء تشکیل دهنده عطر شامل مواد معطره، حلال یا رقیق‌کننده‌ها، تثبیت‌کننده‌ها، روغن‌های ممزوج‌کننده (امولسیون‌کننده‌ها) و نگهدارنده‌ها (پایدار‌کننده‌ها) هستند. که امولسیفایر‌ها نقش مهمی را در ترکیب اجزاء تشکیل دهنده عطر دارد. اسانس‌ها از نظر ترکیب شیمیایی همگن نبوده بلکه به صورت ترکیبات مختلفی مشاهده می‌شوند. از سورفاکتانتهای غیر یونی مانند توئین ۲۰، ۴۰، ۶۰، ۸۰ برای تهیه محصولات محلول در آب استفاده می‌شود. بیشتر حل‌کننده‌ها بوی چربی می‌دهند و بوی عطر را سرکوب می‌کنند. گلایکول‌های ذکر شده در بخش حلال‌ها خاصیت امولسیفایری دارند و می‌توان از آن‌ها کمک گرفت.

امولسیفایر طبیعی برای چه مواردی استفاده می‌شود؟

امولسیفایر‌های طبیعی به عنوان یکی از سازگارترین اشکال مواد مورد استفاده برای ایجاد طیف گسترده‌ای از فرمولاسیون‌های مراقبت از پوست، مراقبت از مو و مراقبت شخصی شناخته می‌شوند. امولسیفایر ترکیبی از آب و روغن است که با هم مخلوط می‌شوند. مخلوط ایجاد شده یک ترکیب همگن با نسبت مساوی از مواد تشکیل دهنده است.

چندین واکس را می‌توان به عنوان یک امولسیفایر طبیعی استفاده کرد که آن‌ها را به انتخابی عالی برای محصولات مراقبت از پوست خانگی تبدیل می‌کند. موم کندلیلا، موم کارنائوبا، موم سبوس برنج و در برخی موارد، موم زنبور عسل همگی می‌توانند به عنوان امولسیفایر موم استفاده شوند.

انواع امولسیفایر بر حسب بار الکتریکی

۱. کاتیونی (سر قطبی بار مثبت): در محلول‌هایی با pH پایین تا خنثی کاربرد دارند.

۲. آنیونی (سر قطبی بار منفی): در محلول‌های قلیایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

۳. غیر یونی (سر بدون بار): به تنهایی یا در ترکیب با امولسیفایر‌های باردار برای افزایش پایداری امولسیون استفاده می‌شوند.

آیا امولسیفایر‌ها برای پوست مضر است؟

تحقیقات همچنین اثرات مضر بالقوه محصولات مراقبت از پوست حاوی امولسیفایر را نشان داده است. امولسیفایر‌های ساخته شده از لوریل سولفات‌ها و لوریل اتر سولفات‌ها باعث تحریک پوست و آسیب به سد پوستی می‌شوند. و برای پوست‌های حساس و عمدتاً دارای آکنه و پسوریازیس مضر می‌باشد. اما وقتی صحبت از محصولات مراقبت از پوست می‌شود، باید حساسیت به خرج داد، زیرا تولیدکنندگان محصولات مراقبت شخصی نیازی ندارند، قبل از فروش محصولاتی مانند مرطوب‌کننده‌های پوست، عطر‌ها، رژلب‌ها، آرایشی، شامپو‌ها، رنگ مو و دئودورانتها (به جز افزودنی‌های رنگی) آن‌ها را از قبل تأیید کنند. اما شما مطمئن شوید که محصولات مراقبت از پوست با کیفیتی را خریداری کرده‌اید و یکپارچگی مواد تشکیل دهنده آن‌ها را تأیید کنید.

نتیجه‌گیری

با توجه به آنچه در این مقاله گفته شد، امولسیفایر (Emulsifier) یک افزودنی شیمیایی است که باعث ترکیب شدن یک مایع در مایع دیگر مانند مخلوط آب و روغن می‌شود. این افزودنی‌ها در گروه سورفکتانتها یا مواد فعال سطحی قرار می‌گیرند. و به شکل پودر، گرانول یا مایع که در محلول ذوب می‌شوندف تولید می شود. امولسیفایر‌ها اغلب در محصولات زیبایی مانند کرم‌ها و لوسیون‌ها برای مخلوط کردن آب با روغن‌های ضروری استفاده می‌شوند. امولسیون‌های آب در روغن برای ایجاد حس سنگین‌تر و چرب‌تر (مانند کرم‌های ضد آفتاب و شب) استفاده می‌شوند. امولسیون‌های روغن در آب در محصولاتی با احساس سبک‌تر (مانند لوسیون‌های مرطوب‌کننده یا کرم‌های روز) استفاده می‌شود.

آیا امولسیفایر‌ها برای پوست مضر است؟

معمولا برای پوست‌های حساس و دارای آکنه و پسوریازیس مضر است.

کاربرد امولسیفایرها در لوازم آرایشی بهداشتی چیست؟

از آنجایی که آب و روغن با هم مخلوط نمی‌شوند، امولسیفایر‌های موجود در لوازم آرایشی به ایجاد مخلوطی همگن از هر دو کمک می‌کنند

با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
Telegram
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
پرفروش‌ترین محصولات
کاربردی و مفید
از آخرین اخبار مطلع شوید...
ارسال اخبار بصورت هفتگی

اخبار مربوط به جدیدترین محصولات ، اخبار صنعت و مقالات جذاب و خواندنی