Glycerin (گلیسیرین)

Glycerin (گلیسیرین)

جهت استعلام قیمت تماس بگیرید

  • کاتالوگ محصول
  • موجود در گرید های مختلف
  • تضمین بهترین کیفیت
  • پرداخت در محل
  • امکان ارسال نمونه
  • برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید

واژه ی گلیسیرین نشانگر محصولات شیمیایی تجاری با انواع مختلف و درجه خلوص متفاوت می باشد که تحت نام گلیسرول معروف هستند. این ماده ممکن است به عنوان 1و2و3 پروپان تری ال نیز نامیده شود . به دلیل داشتن خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی از آن به طور گسترده ای در درمان های زخم و سوختگی استفاده می شود، از دیگر کاربردهای آن به عنوان یک نشانگر موثر برای درجه بندی بیماری کبد است. از این ماده به عنوان شیرین کننده در صنایع غذایی و به عنوان ماده مرطوب کننده در فرمولاسیون های دارویی استفاده می شود.

 

گلیسیرین

نام

C3H8O3

فرمول مولکولی

92.094 گرم بر مول

جرم مولی

1.261 گرم بر سانتیمتر مکعب

چگالی

کاملا محلول در آب

حلالیت

توضیحات

گلیسیرین چیست؟

گلیسیرین (glycerol) یک ترکیب شیمیایی با فرمول C3H8O3 است. به صورت مایعی بی رنگ تا قهوه ای، بدون بو، با مزه شیرین، ویسکوز و غیر سمی است. انواع گلیسیرین شامل گیاهی، حیوانی و سنتزی است. این ماده به عنوان مرطوب کننده برای درمان خارش، خشکی و تحریک پوست استفاده می شود.

دارای ساختار پروپان است که در آن سه گروه با گروه هیدروکسی جایگزین شدند.در دسته پلی ال های قرار می گیرد و ساختار آن را می توان در لیپیدهایی به نام گلیسیرید مشاهده کرد. به علت وجود سه گروه هیدروکسی در ساختار آن، کاملا در آب محلول است و طبیعتا جاذب آب و رطوبت هوا است.

 

انواع گلیسیرین

به طور کلی گلیسیرین به سه دسته اصلی تقسیم می شود:

  • گلیسیرین گیاهی
  • گلیسیرین حیوانی
  • گلیسیرین سنتزی

 

گلیسیرین گیاهی

این ماده از چربی های طبیعی داخل گیاهانی نظیر نارگیل، زیتون، هسته خرما و … به دست می آید. این روغن ها تحت فشار و در کنار یک باز قوی مثل هیدروکسید سدیم قرار می گیرند تا گلیسیرین از تری گلسیرید جدا شده و وارد فاز آبی شود. در نتیجه این کار، محصولی شیرین، شفاف و بدون بو به دست می آید که همان گلیسیرین گیاهی می باشد.

گلیسیرین حیوانی

گلیسیرین حیوانی از واکنش میان چربی حیوانی با یک باز قوی مثل هیروکسید سدیم به دست می آید. با انجام واکنش صابونی شدن، گلیسیرین حیوانی به عنوان محصول جانبی واکنش به دست می آید.

گلیسیرین سنتزی

گلیسیرین سنتزی نمونه ای از این محصول است که با استفاده از مواد اولیه شیمیایی به دست می آید. با انجام واکنش کلراسیون پروپیلن، گلیسیرین سنتزی تولید می شود.

مضرات گلیسیرین

استفاده بیش از حد از گلیسیرین می تواند منجر به خشک و بی آب شدن پوست، ایجاد آکنه و عفونت شود. همچنین برخی از افراد ممکن است به آن آلرژی داشته باشند که در نتیجه آن قرمزی، خارش و کهیر در پوست ایجاد می شود.

به طور کلی این ماده غیرسمی و ایمن است و خطر اشتعال پذیری نیز ندارد. در صورت آلرژی از استفاده از آن ممانعت کنید. در برخی موارد ممکن است بخارات سمی از آن خارج شود که می تواند تریک کننده باشد.

 

بازرگانی سپلو - گلیسیرین

خلوص

خام:  دارای بیش از 80 درصد گلیسرول، دارای محتوای آب زیاد و حاوی MNGO (ماده آلی بدون گلیسرول)، قهوه ای رنگ، معمولا در دامداری مورد استفاده قرار می گیرد.

گرید صنعتی با 95 % خلوص : دارای مقدار کمی آب و حاوی MNGO (ماده آلی بدون گلیسرول)، خاکستری، معمولا در انواع فرایند های شیمیایی به عنوان حد واسط مورد استفاده قرار می گیرد.

گرید USP / PhEur: مقدار گلیسرول در این گرید بیش از 99 درصد می باشد. بی رنگ است و دارای حداقل مقدار آب می باشد. این گرید معمولا در صنایع آرایشی ، مراقبت های شخصی و صنایع دارویی مورد استفاده قرار می گیرد.

گرید E422: این ماده با این گرید به عنوان یک افزودنی خوراکی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

بازار جهانی خرید و فروش گلیسیرین

اندازه بازار جهانی گلیسیرین در سال 2019 معادل 2.6 میلیارد دلار ارزیابی شده و انتظار می رود از سال 2020 تا 2027 با نرخ رشد سالانه (CAGR) 4.0٪ رشد کند. پیش بینی می شود رشد بازار ناشی از افزایش تقاضا از صنایع غذایی ، دارویی و صنایع غذایی باشد. این محصول به طور گسترده در چندین محصول غذایی از جمله گوشت فرآوری شده ، شیر غلیظ شده و محصولات نانوایی استفاده می شود. آسیا و اقیانوسیه در سال 2019 میزان 21.7٪ از سهم بازار را در اختیار داشته و انتظار می رود با CAGR مبتنی بر درآمد 4.2٪ در دوره پیش بینی سریع ترین رشد داشته باشد.

پیش بینی می شود کشورهایی مانند چین و هند به دلیل افزایش تولید اپی کلرو هیدرین شاهد افزایش مصرف گلیسیرین باشند. اروپا به دلیل تقاضای افزایش یافته از مراقبت های شخصی، داروها و مواد غذایی و نوشیدنی ها، در سال 2019 بیش از 28.9٪ سهم از بازار در اروپا را به خود اختصاص داده است. این منطقه یکی از بازارهای عمده محصولات دارویی و مواد مغذی است. از این رو تقاضای قابل توجهی برای محصول از این بخش ها در منطقه مشاهده می شود.

تفاوت گلیسیرین و پارافین چیست ؟

گلیسیرین و پارافین دارای کاربردهای مشابهی مخصوصا در مصارف آزمایشگاهی هستند با این تفاوت که کاربرد های پارافین بیشتر در حوزه صنعت می باشد، استفاده هایی تحت عنوان روغن های حرارتی، روان کننده در ماشین آلات، مایع خنک کننده برای سیستم های الکترونیکی،استفاده در تولید گریس ها، حشره کش ها، چسب و مایغ ضد آب تنها بخشی از کاربردهای آن می باشد،این ماده مانند گلیسیرین استفاده دارویی داشته با این تفاوت که گستردگی این کاربرد کمتر بوده و استفاده از آن نیز برای تولید محصولات آرایشی رواج کمتری دارد. دلیل این موضوع بسته شدن منافذ پوست و ماندن چربی روی پوست و آسیب به آن ذکر شده است.

سوالات متداول:

گلیسیرین فنیکه چیست ؟

قطره ای است دارویی که برای از بین بردن جرم و چربی های جمع شده در داخل گوش مورد استفاده قرار می گیرد.

چرا این ماده شیرین است ؟

گلیسیرین یک الکل قند است و هنگامی که با آب مخلوط شود ، مایعی شربت مانند و بدون بو تولید می شود که مزه ای شیرین دارد.

آیا گلیسیرین حلال است ؟

از آنجایی که کلمه حلال دو معنی و مفهوم متفاوت دارد جواب هر دو سوال را می دهیم :

شرعی: بله حلال است .

شیمیایی: گلیسرول به دلیل قطبیت بالا و نقطه جوش بالایی که دارد یک حلال خوب به شمار می آید.

آیا گلیسرول و گلیسیرین یک ماده هستند ؟

با اینکه گلیسرول نام دیگری از گلیسیرین است اما به طور قرار دادی گلیسیرین به ماده ی ساخته شده و گلیسرول به عنصر تشکیل دهنده گفته می شود. به طور مثال شربت گلیسیرین از حدود 99.7 درصد گلیسرول تشکیل شده است.

ویدیو