کربومر (Carbomer)

کربومر (Carbomer)

جهت استعلام قیمت تماس بگیرید

  • کاتالوگ محصول
  • موجود در گرید های مختلف
  • تضمین بهترین کیفیت
  • پرداخت در محل
  • امکان ارسال نمونه
  • برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید

به طور کلی اصطلاحی است که برای پلیمرهایی استفاده می شود که بر پایه آکریلیلیک اسید هستند. در واقع این ترکیبات مولکول های بزرگی هستند که از مولکول های کوچکتر یعنی مونومرها تشکیل شده اند. مونومرهای تشکیل دهنده این مواد نیز آکریلیک اسید و پلی آلکنیل پلی اتر هستند. این مواد پودرهایی سفیدرنگ و نرم هستند که در مواد آرایشی و بهداشتی مانند ژل ها و همچنین محصولات محافظت از پوست استفاده می شوند. این ترکیبات از نظر شیمیایی مشابه هستند و از نظر وزن مولکولی و ویسکوزیته با یکدیگر تفاوت دارند.

 

کربومر(Carbomer)

نام ماده

پلی اکریلیک اسید

نام تجاری

C3H4O2

فرمول مولکولی

1.15 گرم بر میلی لیتر

چگالی کربومر

مایعی بی رنگ و متمایل به آبی

شکل ظاهری

 

 

توضیحات

انواع کربومر (Carbomer)

این ترکیبات را بر اساس وزن مولکولی و اجزای خاص پلیمری آن ها به موارد مختلفی تقسیم بندی می کنند. در واقع کربومر  به میزان پیوندهای عرضی، شرایط تولید، درجه های مختلف این ماده، انواع مختلفی دارند. ممکن است روی برچسب محصولات آرایشی و مراقبت شخصی بعنوان مواد اولیه آرایشی بهداشتی با اعدادی مانند 910، 934، 940، 941 و 934p مواجه شوید. این اعداد بیانگر وجود این ترکیب در محصول مورد نظر با وزن مولکولی نوشته شده است. به عنوان مثال کربوپول 934 دارای پیوندهایی با ساکارز بوده و در بنزن پلیمریزه شدند. کربوپول های 71، 971 و 974 با آلیل پنتا اریتریتول پیوندهای عرضی و متقاطع داشته و در اتیل استات پلیمریزه شدند. انواع دیگر این محصول کربوپول 910 و کربوکسی وینیل پلیمر هستند. هر یک از این مواد کاربردهای خود را در تولید داروها و محصولات مراقبت از پوست و آرایشی و بهداشتی دارند.

 

 

کربومر 934

کربومر 934 مانند کربومرهای دیگر با اسم کارباپول شناخته شده است و یکی از انواع این پلیمرها است. عدد کربومر  934 نشان دهنده‌ی وزن مولکولی و اجزای آن است. کربومرها پودرهایی هستند که دارای وزن مولکولی بالایی هستند و به دلیل دارا بودن خاصیت منبسط شوندگی بالا، برای ساخت ژل‌ها مناسب‌ترین گزینه هستند. کربومر 934 دارای ظاهری کریستالی است و به دلیل حل شدن آن در آب و دارا بودن نقش تثبیت کنندگی، تعلیق کنندگی و امولسیون کنندگی برای داروهای خوراکی استفاده می‌شود.

 

کربومر 941

کربومر 941 سفید رنگ است و پلیمری ساخته شده از اسید آکریلیک می‌باشد. تفاوت کربومر 941 با کربومرهای دیگر در ویسکوزیته و وزن مولکولی است، ولی خواص شیمیایی در همه‌ی آن‌ها شبیه به یکدیگر است. این پلیمرها غیر فعال هستند و میزان اسیدیته آن‌ها حدوداً 3 است و در اسیدیته 6 تا 10 خنثی می‌شوند.

 

کربومر خوراکی(940)

کربومر 940 رایج‌ترین نوع کربومر است که بیشترین استفاده را در تولید داروهای خوراکی و مواد اولیه دارویی دارد. این پلیمر از بهترین تقویت کننده‌های ویسکوزیته‌ است و این یک مزیت مهم برای کربومر 940 به حساب می‌آید.

با توجه به خواص ذکر شده کربومر 940 در داروسازی، دارای کاربردهای ساخت روغن بدون امولسیون، تثبیت آب در روغن، معلق ساختن مواد جامد و تغلیظ آب است. اما این فقط کاربرد کربومر 940 نیست و صنایع دیگر هم این گرید استفاده می‌کنند که این به دلیل دارا بودن خواص روان کنندگی، ضد رسوب بودن و ضد خوردگی است.

این گرید مانند کربومرهای دیگر در محصولات ویسکوزیته را تنظیم می‌کند و به تعلیق مواد جامد غیر حلال در مایعات کمک می‌کند. همچنین از کربومر 940، در رایحه عطرها، تولید پانسمان‌های زخم، شامپو، محصولات ضد پیری، کرم دور چشم، اسکراب، ضد آفتاب، مرطوب کننده، ژل‌های مقاوم در برابر آتش تولید خمیر دندان، قطره‌های چشمی، لوسیون‌های پوستی و باندهای پزشکی استفاده می‌کنند.

کربومر 940 از لحاظ فیزیولوژیکی غیر حساسیت زا، بی اثر و دارای پایداری حراراتی عالی است که می‌تواند به شکل خوراکی و یا موضعی قابل استفاده باشد.

 

کربومر

فواید کربومر برای پوست

کربومر ها به تنهایی نمی توانند وضعیت پوست شما را بهبود بخشند یا مشکل یا نگرانی موجود را درمان کنند. اما در برخی از محصولات می توانند مزایایی را ایجاد کنند. فقط آن ها را به عنوان یک بازیگر نقش مکمل در یک فیلم یا یک خواننده پشتیبان در یک آلبوم در نظر بگیرید. شاید آن ها ستاره برنامه نباشند، اما بدون کمک آن ها همه چیز نمی تواند در کنار هم قرار بگیرد. برخی ویژگی هایی که این ترکیب به محصولات پوستی می دهد را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

به محصولات قوام می بخشد

کربومر ها عوامل غلظت دهنده ای هستند که به کنترل قوام یا چسبندگی و جریان بسیاری از محصولات آرایشی کمک می کنند.

از دو فازی شدن محصولات جلوگیری می کند

این مواد به توزیع و تعلیق جامدات نامحلول در مایع کمک می کنند و از جدا شدن روغن و مایعات محلول جلوگیری می کنند. در واقع از دو فازی شدن مواد جلوگیری می کند و یک سیستم یک دست و منسجم را ایجاد می کند. این ویژگی مفید باعث می شود مرطوب کننده ها، لطیف تر مانند امولسیون ها کار کنند.

بافت محصولات را بهبود می بخشد

کربومر ها به راحتی می توانند آب را جذب کرده و در خود نگه دارند و هنگامی که در آب معلق می مانند تا هزار برابر حجم اولیه خود، گسترش یابند.

کاربرد در داروها

این ترکیبات، پلیمرهای مولکولی با وزن مولکولی بالا هستند، که در فناوری داروها به عنوان مواد کمکی کاربرد دارند. به عنوان امولسیفایر، مواد تشکیل دهنده ژل، تثبیت کننده سوسپانسیون ها و اتصال دهنده ها در قرص ها عمل می کنند. از طرفی ایمن و بی خطر بودن این ترکیب، منجر به کاربرد فراوان این ترکیب در مصارف دارویی می شود.

عوارض جانبی کربومر ها

با توجه به بررسی های گروه های زیست محیطی، این ترکیبات به عنوان ماده ای ایمن در نظر گرفته می شود. همچنین بر اساس مطالعات، ارتباطی بین این ماده و سرطان وجود ندارد و مسمومیتی در ارتباط با تولید مثل و رشد جنین گزارش نشده است.

علاوه بر این گزارشی مبنی بر به خطر انداختن سیستم ایمنی و ایجاد واکنش های آلرژیک ارائه نشده است. بنابراین اگر از محصول آرایشی استفاده می کنید که حاوی این ترکیب است و دچار واکنش آلرژیک شدید، می توانید مطمئن باشید که مشکل از این ماده نیست و به دنبال ترکیب دیگری برای ایجاد این واکنش های آلرژیک باشید.

نکات ایمنی کربومر (Carbomer)

به صورت کلی از کربومرها بعنوان مواد اولیه آرایشی بهداشتی استفاده می‌کنند و ماده‌ای بی خطر به حساب می‌آید ولی موارد ایمنی و مضرات زیر را باید در نظر داشته باشید. محلول‌های غلیظ کربومرها می‌تواند باعث سوختگی شدید دستگاه گوارش و دهان شود.

از نظر FDA، این ترکیبات ایمن و بی خطر هستند اما در غلظت‌های بالا ممکن است باعث سوزش چشم و پوست شوند. در بررسی‌های انجام شده بر روی کربومر، مشخص شده است که کربومرها در غلظت‌های 100% پتانسیل کمی برای تحریک و حساسیت پوست دارند.

کربومر دارای خاصیت خورندگی برای فولاد، مس، نقره و برنج است، اما با فولاد ضد زنگ سازگاری دارد.

کربومر به هیچ وجه به صورت مستقیم نباید استفاده شود بلکه این ماده طبق دستورالعمل‌های مشخص شده در تولید محصولات آرایشی استفاده می‌شود.

تا به حال گزارشی مبنی بر سرطان‌زا بودن کربومر، مسمویت مرتبط با تولید مثل و رشد جنین ارائه نشده است.

در رابطه با خطر افتادن سیستم ایمنی و ایجاد واکنش‌های آلرژیک هم گزارشی تا به حال انجام نشده است، ولی اگر هنگام استفاده از محصولات آرایشی که این ماده را دارد دچار حساسیت شده‌اید، مطمئن باشید به دلیل وجود این ماده در محصول نیست و به دنبال ماده‌ی دیگری در محصول خود باشید.

ساخت ژل با کربومر

کربومرها در فرمولاسیون‌های مانند ژل استفاده می‌شود و این ترکیب کربومرها در تولید خمیر دندان، محصولات ضد پیری، پاک کننده‌ها، کرم‌های دور چشم و محصولات دیگر استفاده شود. با توجه به این موارد، کربومر به دلیل دارا بودن خاصیت قابل حل بودن در چربی، با مقدار مصرفی بین 25/0 و 5/0 درصد در لوسیون، کرم و پماد با مقاوم کردن لایه نازک هیدرولیپیدی پوست باعث ایجاد حس رضایت برای شخص می‌شود و به حفظ رطوبت پوست کمک زیادی می‌کند.

ویدیو