خواص باورنکردنی گیاه بابونه بر پوست و مو

  1. خانه
  2. »
  3. مقالات مفید
  4. »
  5. خواص باورنکردنی گیاه بابونه بر پوست و مو
خواص باورنکردنی گیاه بابونه

فهرست مطالب

گیاه بابونه نوعی گیاه گلدار است. این گل به خاطر ظاهر زیبایی که دارد بسیار معروف است. ظاهر این گل بدین صورت است که مرکز گل به رنگ زرد است و گلبرگ‌های سفید رنگ دارد. گیاه بابونه بومی بوده و در گذشته بیشتر در اروپا و آسیای غربی یافت می‌شد. اما امروزه این گیاه در نقاط مختلف جهان یافت می‌شود و بعنوان اسانس آرایشی در مواد اولیه آرایشی بهداشتی استفاده می‌شود.گیاه و مرهم بابونه خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی دارد و به صورت موضعی استفاده می‌شود و آن را به یک ماده محبوب در محصولات مراقبت از پوست تبدیل می‌کند. گروه سپلو توصیه می‌کند برای اینکه با خواص متعدد این گیاه با ارزش بیشتر آشنا شوید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

خواص گیاه بابونه بر پوست و مو

۱-تسکین سوزش پوست با گیاه بابونه

بابونه به طور سنتی به دلیل خواص آرامش بخش آن بر روی پوست تحریک شده، مانند قرمزی پوست، خراشیدگی، التهاب و.. استفاده می‌شود. همچنین به کاهش خارش و التهاب ناشی از اگزما، پسوریازیس یا درماتیت کمک می‌کند.

۲-التیام زخم

پماد بابونه به دلیل اثرات ضد التهابی و ضد میکروبی بالقوه‌اش ممکن است باعث بهبود زخم شود. همچنین می‌تواند باعث کاهش تورم، جلوگیری از عفونت و تسریع روند بهبودی بریدگی‌های جزئی، خراش‌ها و یا سوختگی‌ها شود.

۳-مرطوب‌کننده و نرم کنندگی

خواص باورنکردنی گیاه بابونه

پماد بابونه باعث رطوبت‌رسانی به پوست خشک و کم آب می‌شود. همچنین این پماد می‌تواند با آبرسانی به سد پوست، باعث بهبود بافت شده و به قابلیت ارتجاعی پوست کمک می‌کند. این پماد برای افرادی که پوست خشک و حساس دارند بسیار توصیه می‌شود. استفاده از عصاره بابونه در لوازم آرایشی و بهداشتی به دلیل خاصیت پاک کنندگی و مرطوب کنندگی آن ارزشمند است. مانند زمان‌های قدیم، در محصولات زیبایی طبیعی محبوب باقی مانده است، که اغلب به آن اضافه می‌شود تا پوست و مو را نرم و درخشان کند، به تعادل پوست چرب کمک کند و به مدیریت ظاهر لکه‌ها و آکنه کمک کند.

۴- ضد پیری

برخی مطالعات نشان می‌دهد که گیاه بابونه خاصیت آنتی اکسیدن دارد. باعث مراقبت پوست در برابر رادیکال‌های آزاد و استرس اکسیداتیو می‌شود. استفاده منظم از کرم‌های حاوی بابونه به طور معجزه آسایی خطوط ریز و چروک و لکه‌های پیری را کاهش می‌دهد. همچنین استفاده از بابونه بر روی پوست آنتی اکسیدان‌های قدرتمندی را به همراه دارد که به بازسازی پوست، سفت کردن منافذ و کاهش اثرات پیری در پوست کمک می‌کند.

خواص ضد پیری

روشن شدن پوست، لک‌ها و قرمزی را می‌توان با بابونه که گاهی اوقات به عنوان سفید‌کننده طبیعی پوست نامیده می‌شود، از بین برد. علاوه بر این، به عنوان یک عنصر مفید در ترکیبات جوان‌کننده شناخته شده است که به دلیل غلظت غنی از فیتوکمیکال‌ها و پلی‌فنول‌ها، به کاهش ظاهر خطوط ریز، چین و چروک و جای زخم کمک می‌کند.

۵-محافظت از پوست سر

استفاده از شامپو‌های حاوی گیاه بابونه برای پوست سر بسیار مفید است. به گونه‌ای که افرادی که از خارش و پوسته پوسته شدن کف سر رنج می‌برند، می‌تواند با استفاده از آن به تسکین خارش یا تحریک پوست سر و حتی کاهش شوره سر کمک کنند. حتی گاهی اوقات استفاده از این گیاه می‌تواند محیطی سالم را برای رشد مو‌هایتان فراهم نماید. بابونه حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که به عنوان یک لایه بردار طبیعی عمل می‌کند و به پاک کردن سلول‌های مرده پوست از پوست سر یا هر گونه تجمعی که روی پوست سر جمع شده است کمک می‌کند.

همانطور که قبلاً ذکر شد، بابونه دارای خواص ضد التهابی است و همچنین یک ضد عفونی‌کننده قوی است که در درمان شوره سر مؤثر است. و استفاده از آن بر روی پوست سر برای خارش ناشی از شوره سر یا پوست خشک بی‌خطر است. می‌توانید ترکیبی از اسانس بابونه و روغن حامل را قبل از شامپو زدن مستقیماً روی پوست سر خود ماساژ دهید. همچنین می‌توانید ۵ تا ۱۰ قطره روغن بابونه را مستقیماً به بطری شامپو خود اضافه کنید و مو‌های خود را طبق معمول بشویید.

۶- خاصیت روشن کنندگی مو

یکی دیگر از خواص مهم بابونه خاصیت روشن کنندگی این گیاه است. این گیاه خاصیت روشن کنندگی طبیعی دارد. و برای خانم‌هایی که به مواد دکلره حساسیت داشته و می‌خواهند مو‌هایی بلوند و یا قهوه‌ای روشن داشته باشند، می‌توانند از گیاه بابونه استفاده کنند.

این گیاه دارویی از دیرباز به دلیل داشتن خواص طبیعی برای روشن کردن طبیعی مو‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفته است. بابونه حاوی سه فلاونوئید به نام‌های اپیژن، کورستین و آزولن است. آپیژن و آزولن با هم کار می‌کنند تا مو‌ها را درخشان کنند، در حالی که کورستین مو‌ها را روشن می‌کند.

۷-خاصیت هیدراته کردن مو‌ها

خواص متعادل‌کننده بابونه مو‌های شما را هیدراته و تغذیه می‌کند. مو‌های خشک و شکننده را ترمیم می‌کند. علاوه بر این، در تمام طول روز مو‌های شما را باز می‌کند و وز نمی‌کند. به تار‌های مو‌های شما درخشندگی می‌بخشد و آن‌ها را به طرز شگفت‌انگیزی قابل کنترل می‌کند.

عصاره بابونه چگونه ساخته می‌شود؟

عصاره بابونه از گل‌های خشک شده Matricaria recutita تهیه می‌شود. ابتدا گل‌ها را به دانه‌های کوچک برش می‌دهند تا برای استخراج آماده شوند. پس از برش، گل‌ها با استفاده از ترکیبی از آب و یک حلال الکلی درجه غذایی مانند متانول یا‌اتانول، با حلال استخراج می‌شوند تا محلول ایجاد شود. محلول برای حذف هر گونه باقیمانده فیلتر می‌شود و سپس فیلتر برای حذف حلال‌ها خشک می‌شود. خشک کردن با اسپری کردن فیلتر در یک محفظه هوای گرم که در آن فاز مایع است، می‌تواند جدا شود، و عملیات انجام می شود. سپس مواد خشک شده الک شده و به صورت پودر ریز در می‌آید. پودر حاصل در غلظت ۱۰/۱ استاندارد شده است، که به این معنی است که عصاره حاوی ۱۰ برابر ترکیبات شیمیایی منحصر به فرد نسبت به گل‌های اصلی به شکل خشک شده است.

آیا بابونه برای مو و پوست مفید است؟

بابونه به عنوان روشن‌کننده مو‌های پژمرده شده در برابر آفتاب، کمک به تقویت استحکام مو، جلوگیری از شکافتن انتهای مو و حتی روشن کردن تار‌های مو شناخته شده است. بابونه شادابی را به مو‌های شما باز می‌گرداند و ظاهر ضعیف و شکننده مو‌هایتان را از بین می‌برد، زیرا حاوی موادی است که درخشش را به قفل‌های طبیعی کسل‌کننده باز می‌گرداند.

آیا می‌توان از بابونه برای سفید کردن پوست استفاده کرد؟

در پاسخ باید گفت که بله. زیرا بابونه حاوی فیتوکمیکال‌های مختلفی مانند کوئرستین، پلی استیلن‌ها، اسید کافئیک، آلفا بیزابولول و سایرین است که توانایی روشن کنندگی قابل توجهی دارند. این ترکیبات از تولید بیش از حد ملانین در پوست شما جلوگیری می‌کند و به درمان اشکال مختلف اختلالات هیپرپیگمانتاسیون پوست کمک می‌کند.

آیا گیاه بابونه برای پوست بی‌خطر است؟

استفاده از بابونه برای هر نوع پوستی بی‌خطر است. موارد عوارض جانبی مانند آلرژی و تحریک پوست نادر است. با این حال، اگر به طور خاص به بابونه حساسیت دارید، سعی کنید از آن اجتناب کنید. همچنین، اگر محصول جدیدی حاوی بابونه را امتحان می‌کنید، ابتدا بر روی قسمتی از پوست مانند بازو امتحان کرده و در صورت نداشتن حساسیت از بابونه می‌توانید استفاده نمایید.

چه کسانی نمی‌توانند از بابونه استفاده کنند؟

بابونه رومی به طور کلی بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود. اما ممکن است آسم را بدتر کند، بنابراین افراد مبتلا به آسم نباید آن را مصرف کنند. زنان باردار به دلیل خطر سقط جنین باید از مصرف بابونه اجتناب کنند. اگر به آستر‌ها، گل‌های مروارید، گل‌های داوودی یا ابروسیا حساسیت دارید، ممکن است به بابونه نیز حساسیت داشته باشید.

آیا بابونه برای درمان اگزما مفید است؟

بابونه یک درمان سنتی است که ممکن است اگزما، التهاب و عفونت‌های پوستی را تسکین و آرام کند. تحقیقات نشان می‌دهد که، روغن‌های ضروری، مانند بابونه می‌تواند به لایه‌های عمیق‌تر پوست فرد نفوذ کنند و بنابراین ممکن است به عنوان یک ضد التهاب مفید باشند.

نتیجه‌گیری

به طور کلی با توجه به آنچه در این مقاله گفته شد، گیاه بابونه با ظاهری زیبا دارای خواص متعددی برای پوست و مو است. این گیاه با ارزش هم به صورت پماد و هم به صورت چای استفاده می‌شود. بهتر است اگر به این گیاه آلرژی و یا حساسیت ندارید، برای درمان انواع مشکلات پوستی مانند خارش، التهاب، قرمزی و حتی سوختگی‌های سطحی از پماد بابونه استفاده نمایید. جالب است بدانید که پماد بابونه دارای خاصیت ضد پیری و آنتی اکسیدان و آبرسانی دارد و برای پوست‌های خشک و کم آب توصیه می‌شود. همچنین به دلیل خاصیت روشن کنندگی برای خانم‌هایی که به مواد دکلره حسایت دارند، و می‌خواهند مو‌های بلوند و قهوه‌ای روشن داشته باشند، می‌توانند از این گیاه استفاده نمایند.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
Telegram
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

4 پاسخ

    1. پماد بابونه باعث رطوبت‌رسانی به پوست خشک و کم آب می‌شود. همچنین این پماد باعث بهبود بافت شده و به قابلیت ارتجاعی پوست کمک می‌کند.

    1. بله میشود
      پماد بابونه به دلیل اثرات ضد التهابی و ضد میکروبی بالقوه‌اش ممکن است باعث بهبود زخم شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرفروش‌ترین محصولات
کاربردی و مفید
از آخرین اخبار مطلع شوید...
ارسال اخبار بصورت هفتگی

اخبار مربوط به جدیدترین محصولات ، اخبار صنعت و مقالات جذاب و خواندنی