آیا استفاده از اتانول آمین در لوازم آرایشی بهداشتی ضرورت دارد؟

  1. خانه
  2. »
  3. مقالات مفید
  4. »
  5. آیا استفاده از اتانول آمین در لوازم آرایشی بهداشتی ضرورت دارد؟
اتانول آمین

فهرست مطالب

به طور کلی در تولید محصولات آرایشی و بهداشتی و حتی انواع شوینده‌ها از ترکیبات شیمیایی متعددی استفاده می‌شود. که البته برخی از این ترکیبات برای پوست ما مضرر است و ممکن است با استفاده پی در پی موجب التهاب و یا حساسیت و قرمزی پوست شود. ‌اتانول آمین نیز یک ماده شیمیایی خورنده است و تماس با آن می‌تواند پوست و چشم را به شدت تحریک کرده و با آسیب احتمالی چشمی بسوزاند. اتانول آمین ماده‌ای پاک کننده در محصولات آرایشی بهداشتی است که تولید کنندگان برای فروش مواد اولیه آرایشی بهداشتی، به هنگام تولید از این ماده برای از بین بردن کثیفی و رسوبات و کمک به حل کردن خاک‌های چرب استفاده می‌کنند .

مشخصات ظاهری اتانول آمین

اتانولامین
  • فرمول شیمیایی: C2H7NO
  • جرم مولی:  (g·mol)61.084
  • شکل ظاهری: مایع بی رنگ با بوی نامطبوع آمونیاک
  • دانسیته: 1.011(g/cm3)
  • نقطه ذوب : 10.3  C  (50.5 °F; 283.4 K)
  • نقطه جوش: 170°   C (338 °F; 443 K)
  • حلالیت در آب:  محلول

آیا تنفس اتانول آمین مشکلی ایجاد می‌کند؟

تنفس‌ اتانول آمین می‌تواند بینی، گلو و ریه‌ها را تحریک کند و باعث سرفه، خس خس سینه و یا تنگی نفس شود. ‌اتانول آمین ممکن است باعث ایجاد حساسیت پوستی شود.‌اتانول آمین یکی از فرمول‌های شیمیایی مهم به کار رفته در انواع مواد اولیه آرایشی و بهداشتی است، که به عنوان مواد فعال‌کننده و امولسیون‌کننده در محصولات بهداشتی شخصی و انواع تمیزکننده‌ها کاربرد دارد. این مواد از طریق واکنش شیمیایی‌اتیلن اکسید با آمونیاک ساخته می‌شوند. به طور کلی این ماده(اتانول آمین) به سه دسته تقسیم می‌شوند: مونو‌اتانول آمین (HOCH۲CH۲NH۲ (C۲H۷NO))، دی‌اتانول آمین (HN(CH۲CH۲OH)۲) و تری‌اتانول آمین (C۶H۱۵NO۳) می‌باشد. که تری‌اتانول‌امین جایگزین مناسبی برای استون در فرایند تولید استون می‌باشد.

چه محصولاتی حاوی‌ اتانول آمین هستند؟

چه محصولاتی حاوی‌ اتانول آمین هستند؟

• نرم‌کننده‌ها

• پاک‌کننده صورت

• رنگ و دکلره مو

• صابون مایع دست

• انواع شامپو

• تونر‌ها

اتانول آمین در داروسازی چه کاربرد‌هایی دارد؟

اتانول آمین (C۲H۷NO) در صنعت داروسازی به عنوان تنظیم‌کننده pH و عامل بافر استفاده می‌شود. این مایع شفاف بی‌رنگ تا زرد است. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد می‌تواند یک ماده سمی یا حساسیت‌زا برای پوست انسان باشد و نباید روی پوست باقی بماند. همچنین محدودیت‌های خاصی برای استفاده در صنایع آرایشی و بهداشتی دارد.

کاربرد‌اتانولامین در لوازم آرایشی بهداشتی

این مواد در محصولات مراقبت شخصی و مواد ارایشی به عنوان پاک‌کننده یا سورفکتانتها استفاده می‌شوند. در این محصولات مواد فوق به از بین بردن چرک و روغن از روی پوست کمک می‌کند. از آن جا که این محصول بوی قوی ندارند در محصولاتی مانند رنگ مو نیز استفاده می‌شوند.

کاربرد‌اتانولامین در لوازم آرایشی بهداشتی

این مواد به تنظیم pH یک محصول کمک می‌کنند و از این طریق در زمان نگه داری آن محصول از تخریب آن جلوگیری می‌کنند و بنابراین زمان ماندگاری محصول افزایش پیدا می‌کند. همچنین در انواع شوینده‌های بهداشتی، ترکیبات DEA و مشتقات آن به عنوان امولسیفایر (emulsifier) یا مواد کف‌کننده کاربرد دارند. این مواد با تنظیم pH و اسیدیته محصول کیفیت محصول را بالا می‌برند. یک مثال کوکامید دی‌اتانول آمین است که از طریق واکنش روغن نارگیل با دی‌اتانول آمین برای تولید کف تمیز‌کننده در محصولاتی همچون شامپو و صابون‌های دستی ساخته می‌شود.

آیا ‌اتانولامین موجود در محصولات آرایشی و بهداشتی برای پوست مضر است؟

به طور کلی‌اتانولامین(MEA) باعث تحریک اندک پوست می‌شود. ودر صورتی که از طریق پوست جذب شود، باعث سوختگی پوست می‌شود. همچنین ممکن است در دراز مدت باعث درماتیت شود. و ممکن است باعث سیانوز اندام‌ها شود. محققین در ایالات متحده به این نتیجه رسیدند که‌اتانولامین‌ها برای استفاده در لوازم آرایشی و محصولات مراقبت شخصی طراحی شده است. و اگر به صورت ناپیوسته استفاده شود و فوراً به صورت کامل شستشو شود برای پوست بی‌خطر است. در محصولاتی که برای تماس طولانی‌تر با در پوست، غلظت TEA و DEA نباید از ۵ درصد تجاوز کند، در حالی که‌اتانول آمین باید فقط در محصولات شستشو استفاده شود.

تری‌اتانول آمین در محصولات آرایشی و بهداشتی

تری‌اتانول آمین با فرمول شیمیایی (C6H15NO3) به عنوان یک ماده افزودنی با کیفیت بالا می‌باشد. که در بسیاری از صنایع مانند صنعت تولید محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود. تری‌اتانول آمین از خانواده‌اتانول‌ها است و با علامت اختصاری TEA شناخته می‌شود. استفاده از تری‌اتانول آمین در لوازم آرایشی بسیار رایج است و به عنوان یک ماده غیرفعال متعادل‌کننده در ترکیبات آرایشی و بهداشتی محسوب می‌شود.

تری‌اتانول آمین در محصولات آرایشی و بهداشتی

تری‌اتانول آمین در محصولاتی مانند لوسیون، ضدآفتاب‌ها، سرم و کرم‌ها استفاده می‌شود. از دیدگاه شیمیایی این ماده یک آمینو الکل است که بویی شبیه به آمونیاک دارد. همچنین این ماده در لوازم آرایشی، تحت واکنش‌های مشخصه آمین‌های سوم و الکل‌ها قرار می‌گیرد. دو واکنش صنعتی مهم‌اتانول آمین‌ها، شامل واکنش با کربن دی اکسید یا سولفید هیدروژن برای تولید نمک‌های محلول در آب و واکنش با اسید‌های چرب با زنجیر بلند برای تشکیل صابون های‌اتانول آمین خنثی است. ترکیبات‌ اتانول آمین جایگزین، مانند صابون‌ها به شکل گسترده به عنوان امولسیفایر، غلیظ‌کننده، عامل مرطوب‌کننده و شوینده در فرمولاسیون‌های آرایشی مانند پاک‌کننده‌های پوست، کرم‌ها و لوسیون‌ها استفاده می‌شوند. همچنین به عنوان یک ماده خام اولیه، در محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود. که در ترکیب با اسید‌های چرب به عنوان امولسیفایر در محصولات مراقبت شخصی، مراقبت از پوست و مو استفاده می‌شود. البته توجه داشته باشید که آن را به تنهایی در هیچ محصول خاصی استفاده نمی‌کنند؛ اما به عنوان تثبیت‌کننده و تنظیم‌کننده pH در لوازم آرایشی، عطر‌ها، محصولات مراقبت از مو و پوست حضور دارد.

کاربرد دی‌اتانول آمین (DEA) در تولید محصولات آرایشی و بهداشتی

به طور کلی کوکامید دی‌اتانول آمین (DEA) و برخی دیگر از دی‌اتانول آمید‌ها عمدتاً به عنوان تقویت‌کننده کف سورفکتانت یا عوامل افزایش دهنده ویسکوزیته در لوازم آرایشی استفاده می‌شوند، تحقیقات نشان می‌دهد که تعدادی از آن‌ها به عنوان مواد حالت دهنده مو و پوست، پاک‌کننده سورفکتانت یا امولسیون‌کننده سورفکتانت، یا به عنوان یک عامل مات‌کننده استفاده می‌شود. گروه متخصص شیمی به این نتیجه رسیدند که این دی‌اتانول آمیدها(DEA) هنگامی که به صورت غیر تحریک‌کننده فرموله می‌شوند و زمانی که سطوح DEA آزاد در دی‌اتانول آمید‌ها از سطوحی که توسط پانل بی‌خطر در نظر گرفته شده تجاوز نمی‌کند، بی‌خطر هستند. همچنین توصیه می‌شود که از این مواد در محصولات آرایشی و بهداشتی که در آن‌ها ترکیبات N-nitroso تشکیل می‌شود استفاده نشود. DEA به عنوان یک امولسیفایر در شامپو‌ها، پاک‌کننده‌ها و مواد شوینده استفاده می‌شود. هنگامی که‌اتانول آمین‌ها در همان محصول به عنوان نگهدارنده‌های خاصی استفاده می‌شوند، که به نیتروژن تجزیه می‌شوند، می‌توانند نیتروزامین‌ها را تشکیل دهند. نیتروزامین‌ها دسته‌ای از بیش از ده‌ها ماده شیمیایی مختلف هستند که آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان آن‌ها را به صورت جداگانه به عنوان سرطان زا‌های احتمالی و شناخته شده فهرست می‌کند. گاهی در فرمولاسیون لوازم آرایشی، DEA ممکن است با سایر مواد واکنش داده و یک ماده سرطان‌زا به نام نیتروزودی‌اتانول آمین (NDEA) ایجاد کند که از طریق پوست جذب می‌شود.

نتیجه‌گیری

به طور کلی، ‌اتانول آمین (MEA) یک ماده پاک‌کننده یا سورفکتانت است که در لوازم آرایشی نیز یافت می‌شود. که تولید‌کنندگان از این محصول برای از بین بردن کثیفی و رسوبات و کمک به حل کردن خاک‌های چرب استفاده می‌کنند. همچنین می‌توان از آن به عنوان تنظیم‌کننده pH استفاده کرد که PH محصول را تغییر می‌دهد. این ماده عوارض و حساسیت‌هایی نیز برای انسان ایجاد می‌کند که نباید نادیده گرفته شود. که این خود باعث شده، استفاده از آن در فرمولاسیون محصولات ارایشی و بهداشتی در برخی از کشور‌ها محدود شود. میزان مجاز استفاده از TEAبنا به اعلام سازمان غذا و دارو آمریکا FDA (۵درصد) است و استفاده از آن در غلظت‌های بالاتر زیان بار می‌باشد. لازم است بعد از استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی محتوی تری‌اتانول‌امین پوست با آب به خوبی شستشو داده شود. از دیگر عوارض احتمالی این ماده آکنه و جوش در پوست است که عارضه جانبی ناشی از مواد بسیاری که در فرمولاسیون محصولات آرایشی و بهداشتی به کار ‌می‌روند می‌باشد به همین دلیل به منظور کاهش دادن عوارض جانبی ضروری است دوز و غلظت به کاررفته در فرمولاسیون محصولات آرایشی بهداشتی باید دقیقاً مطابق با معیار‌های استاندارد باشد.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
Telegram
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
پرفروش‌ترین محصولات
کاربردی و مفید
از آخرین اخبار مطلع شوید...
ارسال اخبار بصورت هفتگی

اخبار مربوط به جدیدترین محصولات ، اخبار صنعت و مقالات جذاب و خواندنی